5 kamerplanten die je wél in leven kunt houden #1

Kamerplanten willen we misschien allemaal wel, maar niet iedereen heeft groene vingers. En ik moet wel zeggen: ik houd van planten, maar ook ik vergeet er wel eens eentje water te geven (of juist veel te veel waardoor je ze laat verzuipen). Daarom is het verstandig om van te voren te bekijken wat voor verzorging de planten nodig hebben. Te beginnen met deze 5 planten die iedereen in leven kan houden:

Cactus en vetplanten

Een cactus heeft maar weinig water nodig en hetzelfde geldt voor elke vetplant. De boosdoener voor deze plant is juist te veel water, waardoor-ie verdrinkt. Handig om met jezelf af te spreken om deze plantjes maar één keer per maand water te geven, dan kan het nooit mis gaan! Qua licht zijn deze plantjes ook erg makkelijk: ze doen het zowel op een donkere- als lichte plek in huis.

Vrouwentongen (Sanseveria)

De Sanseveria is misschien wel beter bekend als Vrouwentongen en dit zijn een van de makkelijkste planten om te onderhouden. Ze hebben weinig water nodig, je kunt ze zelfs beter te weinig dan te veel water geven. Let erop dat je deze plant pas weer water geeft als de grond helemaal droog is. De Sanseveria groeit op zowel donkere- als lichte plekken in huis.

Krulvaren

Er zijn een hoop soorten varens, maar de bekendste is toch wel de Nephrolepis, ook wel krulvaren genoemd. Het is een makkelijk te onderhouden plant. Dit is trouwens één van de weinige planten die goed tegen direct zonlicht kan! Daarnaast houden ze van veel water, zorg er dus voor dat deze niet uitdroogt en het komt helemaal goed. Die van mij kreeg iets te weinig water, waardoor-ie nu een paar bruine takjes heeft…

Dracaena

Deze plant kan behoorlijk groot worden is ideaal voor een schaduwhoekje in je huis. Hij heeft weinig verzorging nodig en niet te veel water. Geef hem pas water als de grond helemaal droog aanvoelt.

Zamioculcas

Het is bijna onmogelijk om deze plant dood te laten gaan. Deze planten hebben heel weinig water nodig, en geven het aan als ze te veel water krijgen. Dan worden de onderste bladeren namelijk geel. In de winter kan deze plant gerust drie tot vier weken droog staan. In de zomer kun je ze om de week water geven.

Geef een reactie