Blijven we langer in Valencia wonen dan gepland?

Bijna vier maanden geleden vertrokken Dave, Sjaakie en ik naar Valencia voor ons nieuwe avontuur. Inmiddels hebben we dus al een flinke tijd kunnen genieten van het Spaanse leven. En ik moet zeggen: dat bevalt ons nog steeds helemaal prima.

Mañana mañana

Het leven is hier een stuk goedkoper en ik begin steeds meer te begrijpen van de Spaanse ‘mañana mañana’-leefstijl. Want hoewel ik in Nederland om 10 uur ’s ochtends al bezig kon zijn met wat we ’s avonds gingen eten (al was het niet de dag van te voren al), ben ik hier compleet omgeslagen en kan het zelfs voorkomen dat ik na 8 uur pas bedenk wat we moeten eten. Vooral omdat ik me niet erg meer bezighoud met de tijd, wat ik in Amsterdam vooral wel deed.

Daarnaast is de lunch hier eigenlijk een stuk belangrijker dan het avondeten. En als je dan zo’n flinke, Spaanse lunch op hebt – die vaak bestaat uit minimaal twee gangen mét dessert of koffie, voor minder dan 10 euro als het meezit – duurt het wel even voordat je weer honger hebt. Vooral omdat je hier pas vanaf 14 uur begint met lunchen. Dus eten we rond 20 of 21 uur nog wat lichtst. De echte Spaanse tijden dus.

Terrasje hier, drankje daar

Toen we hier net aankwamen, hadden we allebei heel erg het gevoel steeds iets te ‘moeten’ doen, omdat het mooi weer was. Dat is namelijk een ander groot verschil met Nederland. Want als daar het zonnetje schijnt, dan is het ‘pakken wat je pakken kunt’ en volop genieten van de zon. Niet gek ook dat de Amsterdamse terrassen direct vol zitten als er één zonnestraal is.

Maar hier schijnt de zon zo’n 300 dagen per jaar. En om nou elke keer als  het zonnetje schijnt uitgebreid te gaan zitten lunchen en doen alsof het vakantie is, is natuurlijk niet erg lang vol te houden. Dat zorgde er dan ook voor dat we flink wat geld aan het uitgeven waren de eerste weken – of maanden. Vooral aan eten en drinken. Daarnaast moet er ook gewoon gewerkt worden natuurlijk. 😉

Freelance leven

Voordat we naar Valencia verhuisden, was ik nog maar net begonnen als freelance tekstschrijver. En hoewel ik al een paar (lees: twee) opdrachtgevers binnen had, vond ik het toch vrij spannend om echt helemaal voor mezelf aan de slag te gaan. Dat zorgde er dus ook voor dat we de levensstijl die we onszelf hadden aangemeten niet heel lang op die manier door kon gaan.

Ik kwam namelijk al snel achter de minder leuke kanten van freelancer zijn: de betalingen kunnen nog al eens op zich wachten. Op zich niets mis mee, maar wel iets om rekening mee te houden. Inmiddels heb ik er nog een opdrachtgever bij en doe ik wat losse klusjes om aan extra geld te komen, en begint mijn cashflow weer redelijk op gang te komen. Wel zo handig. Mocht je dit lezen en denken: ik kan wel iemand gebruiken om wat artikelen voor mij te schrijven, holla at me! Ik heb nog steeds wel wat ruimte over in mijn agenda.

En nu?

We vetrokken naar Valencia met het idee om hier zes maanden te blijven. Maar inmiddels hebben we besloten om hier nog wat langer te blijven. Omdat velen net zo enthousiast zijn als ons over het feit dat we in Spanje wonen, zijn er al heel wat mensen langsgekomen om onze nieuwe stad te bewonderen. Héél gezellig, maar dat zorgt er ook voor dat we van de bijna vier maanden die we hier zitten, slechts één hele maand echt alleen waren. Op die manier zijn we dus nog niet heel erg bezig geweest met de dingen waar we hier voor kwamen: Spaans leren en nieuwe mensen ontmoeten.

Hoe lang we precies blijven, weet ik niet. En ik wil daar ook liever niet te erg aan vastzitten. Als ik het gevoel heb hier klaar te zijn, dan boeken we een ticket om terug naar Amsterdam te komen. We zien wel waar het schip strandt, zal ik maar zeggen. 🙂 Daarnaast kan ik nu nog geen afscheid nemen van het heerlijke leven hier. En moet ik nog even aan mijn tan werken natuurlijk.

One Reply to “Blijven we langer in Valencia wonen dan gepland?”

  1. […] Ik zal mijn best doen om wat vaker een update te plaatsen, dan hoeft het niet zo’n gigantisch lang artikel te worden. Meer lezen over hoe Valencia mij bevalt? Dat kan hierrr: KLIK. […]

Geef een reactie