De hoogtepunten van bijna vier maanden in Valencia

Toen we naar Valencia verhuisden had ik het idee om ongeveer elke week een blog bij te houden. Zo konden de mensen thuis tenminste een beetje op de hoogte blijven van wat ik hier allemaal aan het uitspoken ben. Helaas ging dat niet helemaal volgens plan. Maarrr: wat niet is kan nog komen! En daarom bedacht ik dat ik net zo goed in één keer de hoogtepunten van de afgelopen maanden online kan gooien. Met de lekker veel foto’s.

Inmiddels zijn er al heel wat mensen langsgekomen om deze prachtige stad te komen bewonderen. Zo is Daves moeder al langsgekomen, mijn vader (twee keer zelfs), Daves zusje en Marlot. En binnenkort komt mijn moeder ook langs om hier vakantie te vieren.

De hoogtepunten

Laten we bij het begin beginnen:

De eerste weken hadden we nog helemaal voor onszelf. Dat was dus hét moment om onze nieuwe stad eens wat beter te leren kennen. Voor mijn Avalon Botanique-Insagram moest ik natuurlijk wat foto’s maken bij dit bekende park.

Om vervolgens volop te genieten van het strand dat op minder dan 10 minuten lopen van ons huis af vinden is. Hier zijn we vanaf het begin élke dag (soms wel meer dan één keer per dag) te vinden.

En na een maand kwam ex-collega en digital nomad Agnès een maand in Valencia wonen! Hier zitten we heerlijk in de zon te werken.

 

Daarna kwam mijn vader langs. Hij had een mega chill huisje bij ons in de buurt gevonden via Airbnb. Het huis had een gigantisch dakterras waar we elke dag wel te vinden waren.

Tijdens de Fallas staat de hele stad op z’n kop. Elke dag was er om 14 uur ’s middags een gigantische vuurwerkshow met keiharde knallen. Daar moesten we natuurlijk even een kijkje bij nemen. 😉

Een paar dagen later kwamen de lieverdjes van Ondertussen.nl langs in Valencia. Hoe gezellig!

17 maart was Dave jarig, en dat moest natuurlijk gevierd worden met een uitgebreid ontbijt…

… én een drankje op het terras. 😉

Voor zijn verjaardag kreeg hij een weekendje naar Barcelona. Het is ruim 3 uur reizen met de trein vanaf Valencia en omdat ik er nog nooit was geweest, was dit cadeau ook een klein beetje eigenbelang.

Een paar dagen later kwam Marcella vakantie vieren in Valencia!

En toen zag Agnès haar laatste dagje er alweer op. De maand was voorbij gevlógen en we hebben zoveel gezellige dingen samen gedaan. Nu moeten we elkaar weer een paar maanden missen.

Ennn daar was mijn vader alweer! Die kon namelijk wel wennen aan het Spaanse leven en besloot gewoon nog een keer langs te komen.

 

De echte reden waarom hij hier weer kwam, was om zijn 60e verjaardag bij ons te vieren. En dat deden we met een heerlijk ontbijt, grote stukken taart en Valenciaanse cava. 😀

Samen zijn we naar het gigantische aquarium geweest in de stad: Oceanogràfic. Heel bijzonder en druk. Ik was even vergeten dat het op dit soort locaties natuurlijk stikt van de kinderen. Er stonden dikke rijen voor de dolfijnenshow, dus die hebben we overgeslagen. Ik vond vooral het reusachtige zout-wateraquarium heel mooi.

 

En zijn we naar de botanische tuin geweest. Meer daarover lees je hier.

 

Een paar weken later kwam Marlot langs om ons stadje te zien. We hebben vooral heel veel gegeten en genoten van de Valenciaanse drankjes. 😉

Ik zal mijn best doen om wat vaker een update te plaatsen, dan hoeft het niet zo’n gigantisch lang artikel te worden. Meer lezen over hoe Valencia mij bevalt? Dat kan hierrr: KLIK.

2 Replies to “De hoogtepunten van bijna vier maanden in Valencia”

  1. […] hier voorbij, en ook in mei hebben we aardig wat gedaan. Zo kwam Marlot langs, wat ik al in de vorige post geschreven had. Kwamen Boke en Judy en hun moeders ons opzoeken omdat die hier een paar dagen […]

  2. […] Maandoverzicht: dit deden we de laatste paar weken van mei – 03 jun , 2018 De hoogtepunten van bijna vier maanden in Valencia – 22 mei , 2018 Blijven we langer in Valencia wonen dan gepland? – 22 mei , 2018 […]

Geef een reactie