Jardín Botànic: de botanische tuin in Valenica

Als plantenliefhebber kan ik het natuurlijk niet laten om naar de botanische tuin in de stad te gaan. En hoewel we al een tijdje in Valencia wonen, heeft het toch even geduurd voordat we hier ook daadwerkelijk zijn geweest. De reden: het is nogal een stukkie fietsen en we zijn ietwat in het Spaanse ritme gevallen – ‘komt morgen wel’.

Maar toen mijn vader in de stad was om hier vakantie te vieren (én zijn 60e verjaardag), was dat de perfecte reden om een middagje naar Jardín Botanico te gaan. Het is heel fijn om hier rond te wandelen en een echte aanrader om te bezoeken als je in Valencia bent. Tussen al het groen kun je namelijk heerlijk tot rust komen. De entree kost slechts 2 euro en je kunt hier zo lang rondlopen als je wilt. Of zitten, met de katten knuffelen (er woont een hele kattenfamilie hier), groene parkieten spotten, bomen knuffelen of een boekje lezen op een van de bankjes.

Klein stukje geschiedenis

Leuk om te weten is dat de tuin in 1567 gebouwd werd. Het werd toen voornamelijk gebruikt om medicinale planten te verbouwen, die gebruikt werden voor de studie medicijnen. Later raakte de tuin in verval en pas in 1987 besloot de universiteit om de botanische tuin te renoveren. Hij is pas weer open sinds 2000 en staat sindsdien volop in groei en bloei.

Pics or it didn’t happen

Ik heb hier flink wat foto’s geschoten, die ik natuurlijk maar al te graag met jullie deel!

5 Replies to “Jardín Botànic: de botanische tuin in Valenica”

  1. Ziet er leuk uit! Bedankt voor de tip, deze ga ik onthouden.

  2. Shittt, gemist! Een goede reden om terug te gaan dus.

    1. Jaaa! Hele goede reden. 😀

  3. Oh mooi Avalon! Wat fantastisch zeg! Ga hier zéker ook naartoe! Bedankt voor de tip!

  4. […] En zijn we naar de botanische tuin geweest. Meer daarover lees je hier. […]

Geef een reactie