Mijn favoriete koffie- en lunchtentjes in Valencia

Inmiddels zijn we al een flinke tijd in Valencia. En naast het feit dat we ook gewoon heel veel aan het werk zijn, is het natuurlijk ook heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken. Daarmee bedoel ik eigenlijk vooral plekken om lekker te kunnen eten. Of waar we met Sjaakie ook binnen mogen zitten (in veel Spaanse restaurants is een hond echt een no-go).

Ik krijg vaak de vraag of ik nog wat leuke tentjes heb. Vooral van mensen die iemand kennen die binnenkort ook naar Valencia komt. Zelf gebruik ik de app Urban Journalist vooral, omdat je deze lijst heel gemakkelijk met iemand anders kunt delen. Maar ik besloot om toch om ook op mijn website het één en ander bij te gaan houden, om te beginnen met mijn favoriete lunchtentjes.

Lunchtentjes

Lunchen doe je in Spanje natuurlijk uitgebreid, al dan niet met een lekker Spaans wijntje erbij. Op veel plekken kun je een menu del dia verwachten, ofwel het menu van de dag. Met een beetje geluk betaal je hier rond de 10 euro per persoon voor, waar soms zelfs een drankje en een dessert bij in zit. Dit zijn mijn favoriete lunchtentjes:

Espandan

Dit is vooral omdat dit tentje letterlijk bij ons om de hoek zit. Ze zijn sinds dit jaar open en sinds kort hebben ze nieuwe koks aangenomen. Het eten is hierdoor alleen maar beter geworden! Verwacht hier vooral traditionele, Spaanse gerechten.

La Murciana

Dit is mijn favoriet wat betreft de paella. Je zit hier letterlijk aan het strand, het personeel is super vriendelijk en het eten delish. Een aanrader om hier paella te gaan eten. Vergeet niet dat je paella eigenlijk alleen als lunch eet, voor de Spanjaarden is dat in de avond not done. 😉

 

La girafe

Een van onze favoriete tentjes om in het weekend te brunchen, is toch wel La Girafe. Hoewel het bekende La Más Bonita veel bekender is aan Patacona strand in Alboraya, gaat mijn voorkeur toch echt uit naar La Girafe. Het personeel is hier namelijk een stuk vriendelijker. Bij deze crêperie kun je veel meer eten dan alleen maar crêpes – hoewel die ook zeker aan te raden zijn. Ook in de avond is het eten heerlijk hier!

Bluebell coffee

Vooral Ruzafa zit vol met gezellige restaurantjes waar je heel lekker kunt lunchen (of ontbijten/brunchen). Bluebell is daar dan ook wel mijn favoriet van. Sjaakie mag hiermee naar binnen, ze hebben heerlijke koffie en met een beetje geluk kun je in de prachtige tuin zitten.

Artysana

Ook Artysana is te vinden in Ruzafa. Groot pluspunt dat Sjaakie ook hier mee naar binnen mag. Als je hier bent, zou ik vooral voor het brunch menu kiezen. Daarbij krijg je een yoghurtje, toast, koffie, sapje én een taartje voor slechts 9 euro.

Blackbird

Deze lunchroom ziet er echt gelikt uit, net als de taarten die ze hier verkopen. De koffie is hier perfect, het personeel super vriendelijk en de lunchkaart heerlijk. Bonuspunten omdat Sjaakie ook hier mee naar binnen mag.

Bastard Coffee & Kitchen

Dit tentje is niet alleen fijn voor een lunch, ook voor ontbijt en zelfs diner kun je hier terecht. Ook hier mag Sjaakie naar binnen (we zoeken de tentjes daar natuurlijk wel een beetje op uit) en je kunt hier heel fijn werken. Het is goedkoop en het eten is super lekker (vooral als je toe bent aan iets anders dan de Spaanse keuken).

 

Los Picos Café

Je kunt hier eigenlijk niet lunchen, maar als je hier langsloopt en je houdt van koffie, dan is dit toch zeker een aanrader om even te stoppen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *