Net even anders: planten met roze tinten

Elke plant heeft zijn eigen prachtige kleur. De ene kamerplant heeft vooral bonte bladeren en bijzondere patronen, de ander komt goed weg met mooie strepen. Maar wist je dat er ook een hoop planten zijn die prachtig roze of paars van kleur zijn?

Vooral op Instagram kom ik steeds vaker mooie roze planten tegen. Zelf heb ik twee soorten die mooie gekleurde tinten hebben, maar ik heb er zeker nog een aantal op mijn wishlist gezet!

Setcreasea purpurea

Ik heb lang moeten zoeken voordat ik de naam van deze plant kon achterhalen. Zoektermen als ‘kamerplant slierten’ en ‘paarse kamerplant’ werkten vrijwel niet. Deze plant heb ik van een kantoor-buurvrouw gekregen nadat ik een week de oppas had op deze plant van haar (en hem ongeveer twee keer zo groot wist te krijgen). Ook bij mij thuis groeit-ie nog steeds erg hard en gaat-ie alle kanten op!

Tillandsia Ionantha

Dit roze luchtplantje heb ik ook als cadeautje gekregen en hangt aan de tak middenin de woonkamer. Deze is vooral erg makkelijk omdat je er vrijwel niets mee hoeft te doen. En hij blijft gewoon groeien, ondanks dat-ie niet in de grond staat. Af en toe besproei ik hem een beetje met de plantenspuit, vooral als het erg warm is.

Op het verlanglijstje…

Zoals ik al zei, kunnen hier nog een hoop gekleurde planten bij. Dit zijn mijn favorieten:

Ficus elastica

Calathea

https://www.instagram.com/p/BRz1rkal3WF/

Hypoestes

Geef een reactie