Weekoverzicht: kerstsfeer in Valencia

Hoewel we Sinterklaas dit jaar volledig hebben overgeslagen, op de pepernoten en marsepeinen aardappeltjes na, beginnen we de kerstsfeer hier nu wel aardig te voelen. We zien zo nu en dan een boom bij iemand voor het raam staan – ondanks dat de meeste Spanjaarden het nogal op hun privacy voorzien hebben en de luiken daarom meestal dicht houden. Ook bij mij begonnen de kerstkriebels te komen en besloot ik toch iets aan kerstversiering te kopen in de Spaanse versie van de welbekende Action.

Een boom leek me iets overdreven, dus hebben we het slechts bij wat verlichting gelaten. Dat zorgt er wel voor dat het huis nu ineens een stuk gezelliger is geworden.

 

Verder heb ik niet heel veel gedaan deze week, behalve werken en the usuals. Sjaakie begint tegenwoordig een echte waterrat te worden en loopt zelfs vrijwillig het water in. Dat is iets wat we vorig jaar nooit gedacht hadden, aangezien hij vreselijk bang voor water was. Hopelijk kan-ie in de zomer ook gewoon zelf het water in om een beetje af te koelen.

Op donderdag was hier een feestdag, namelijk de Dag van de Grondwet. Hierop wordt herdacht dat de grondwet op 6 december 1978 werd aangenomen. Iedereen was vrij en het was daarom ook behoorlijk druk overal. Wij besloten dat het een prima dag was om pizza te eten.

Toen wisten we nog niet dat we op zondag ook pizza gingen eten met Italianen (real Italian pizza) en dat het dus een week vol pizza was. Gelukkig kwam ik er deze week ook achter dat de supermarkt andijvie verkoopt. Degenen die mij een beetje kennen weten dat dit zo ongeveer mijn lievelingseten is uit de Hollandse keuken. Ik besloot dus om een heerlijke andijvie stamppot uit de oven mét Hollandse gehaktballen te maken. Het was delish.

Op zondag was het héérlijk weer. Er stond bijna geen wind dus het voelde aan als dik boven de 20 graden. Toch bijzonder om in december nog zo op het strand te kunnen zitten!

One Reply to “Weekoverzicht: kerstsfeer in Valencia”

  1. Super leuk weer hoor! Kijk uit naar een volgend weekoverzicht. Benieuwd wat je volgende week weer allemaal gaat uitspoken daar in Valencia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *