Weekoverzicht: zomer in februari

De temperaturen lopen flink op en het voelde afgelopen week alsof de zomer al was begonnen. Maar dan met temperaturen waarbij het wel goed uit te houden is om vol in de zon te zitten. Dit hebben we deze week allemaal gedaan:

Fallas

De Fallas is begonnen! En dat betekent dat er van 1 tot 17 maart behoorlijk wat vuurwerk afgestoken wordt hier in Valencia. Oudejaarsdag in Nederland is er niets bij. Kleine kindjes lopen rond met houten kistjes die gevuld zijn met rotjes en ander vuurwerk. De ouders lopen er trots naast terwijl de kinderen het vuurwerk afsteken. Iets dat je in Nederland niet zo snel zult zien. Verder is er elke dag om 14 uur een mascletá op het grootste plein in Valencia. Hier wordt keihard vuurwerk afgestoken, midden op de dag. Om daar een beeld bij te krijgen, check dan vooral even dit:

Vorig jaar hebben we deze vuurwerkshow een paar keer gezien en ook dit jaar wil ik het natuurlijk weer meemaken. Verder zijn de straten versierd met Valenciaanse vlaggetjes en loopt de buurt het hele weekend bier te drinken op straat. De Fallas is een soort combinatie van oud en nieuw, carnaval en Koningsdag en dus wordt er de hele maand feest gevierd.

Zomerse temperaturen

Het voelt alsof de zomer er al bijna aan zit te komen! Nog maar heel even en we kunnen weer genieten van het prachtige weer in Valencia. Alhoewel er al veel mensen op het strand liggen te zonnen, vond ik het toch nog een beetje fris. Maar misschien komt dat ook omdat ik inmiddels gewend ben aan de Spaanse temperaturen. 😉

Vroege ochtenden

Sinds deze week hebben we besloten om een stuk eerder op te staan. Hoewel ik hier in het begin nogal wat moeite mee had, vind ik het nu toch wel erg lekker. De opkomende zon is elke ochtend weer een feestje om te zien. Vooral lekker als het straks echt weer een stuk warmer wordt, want dan kunnen we in de ochtend werken, om in de middag van het mooie weer te genieten.

Daarnaast is de politie inmiddels strenger aan het controleren en mogen de hondjes niet meer op het strand. Als we vroeg op staan kunnen we in de ochtend nog even langs het strand lopen, hehe.

Chillen in het park

Op zondag was het helemaal lekker weer: het was zelfs al 26 graden! We besloten een flink stuk te wandelen met Sjaak en gingen richting het Turia park. Eerst zaten we lekker in de zon te lunchen, om daarna te genieten van het mooie weer en de rust in het park.

In totaal hebben we bijna 10 km gelopen, dus Sjaak was helemaal kapot aan het einde van dag (en ik ook). Dat was dan ook een prima afsluiten voor het weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *